Tips Cinta Jarak Jauh
POSTED ON 17 January 2012 AT Tuesday, January 17, 2012 \ leave a comment (1)

Heheuw, nampaknya hari ini saya gatai sikit. Hahaha! Tiadalah, actually tengah boring and tak tahu nak buat post apa. So, saya buat post ini memandangkan saya dengan Ejal couple jarak jauh T^T. Meh, baca sama-sama okay?

Okay, firstly saya akui. Hubungan jarak jauh memang sangat-sangat mencabar! Perlu setia, sabar dan jujur. Dorang kata, hubungan jarak jauh ini takkan berkekalan. Who says? Selena Gomez kata? Haha. Sedangkan baba and mama saya berkekalan apa lagi saya dengan Ejal, hik hik hik. Okay, okay, continue.

1 ) Sekarangkan zaman serba kemodenan, rata-rata semua laptop ada webcam. So, kita boleh guna kelebihan teknologi ini untuk bercakap sambil menengok wajah kekasih kita yang comel itu melalui Facebook Chat, Yahoo Messenger, Skype dan banyak lagi. Yihaaa!

2 ) Selain laptop, handphone zaman sekarang pula ada 3G yang fungsinya sama seperti webcam. So setiap hari kita boleh menghadap mende tu je lah. Baru rasa dekat dengan si dia kan?

3 ) Kalau malu nak webcam or 3G sebab ada jerawat kat hidung macam saya, korang boleh chatting. Macam texting juga, tapi melalui laman sesawang macam kat nombor 1 tuh hah.

4 ) Selain itu, korang juga mestilah setia, jujur, dan sabar seratus dua satu peratus terhadap kekasih korang. Insya-Allah, jika masing-masing akan sentiasa menyayangi dan akan berkekalan sampai akhir hayat. AMIN!

5 ) Namanya hubungan jarak jauh, kita akan jarang berjumpa dengan couple kita kan? Tapi, kita mestilah usaha untuk berjumpa biarpun sebulan satu-dua kali. 

Mungkin, itu sahaja yang saya dapat kongsikan kali ini. Semua saya dan Ejal telah lakukan. Kecuali yang nombor 5 tuh. Hadoih Y^Y jauh juga Sabah dengan Labuan ini ek? Doakan kita orang akan berjumpa dan berkekalan sampai akhir hayat tau. Maceh awak :)

Eh eh, nak dapat pahala tak? Tolong klik kan CHURP-CHURP dan HEARTBEAT saya ini. Gracias!

Labels: